الكبدة

. . ليست هناك تعليقات:

الكبدة


المقادير:

كبدة الخروف.
بصلة كبيرة.
فصين توم.
عصير ليمون.
توابل وبهارات وملح.
نصف فنجان زيت.

الطريقة :

قطعي البصلة قطع صغيرة وبعد كده ضيفي إليها التوابل والبهارات وعصير الليمون..

بعد كده قطعي الكبدة إلى شرائح وضيفيها للخليط السابق وقلبيهم وسيبيهم ساعة علشان الكبدة تبقى متتبّلة..

بعد كده حطيها في صينية على نار هادئة وضيفي إليها نصف فنجان الزيت وقطعي فصين التوم إلى قطع صغيرة وضيفيهم إليها..

سيبي الكبدة على النار لمدة نصف ساعة مع التقليب المستمر، وبعد ما تستوي الكبدة حطيها في الطبق ومعاها طبق سلطة خضراء وطبق رز أبيض أو مكرونة... وبالهنا والشفا


*******************************


كبدة بالدقة

المقادير:

* ½كيلو كبدة بتلو.
* 1/2 راس ثوم مهروس.
* 3 معالق زيت.
* عصير ليمون.
* معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
* ملح وفلفل و كمون.

الطريقة

- تغسل الكبدة كويس بالماء والخل
- وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة
- ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من على النار
- نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعضالثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة.


****************************************
كبدة الكباب

المقادير

- 1/2 كيلو كبدة.
- 3 معالق سمنة.
- 1/2 راس ثوم.
- كوب عصير طماطم.
- ملح – فلفل – بهارات.

الطريقة
- بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.
- اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس )
لحد ما لونه يصفر
- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار
هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها
- اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
- اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
حمرى فيها الكبدة وتقدميها.


****************************************

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض

المقادير

1* كيلو كبدة ضانى .
* عدد 3 كلاوى.
* عدد 2 قلب .
* 2فلفل اخضر رومى او حامى.
* رأس ثوم مفصصة ومفرومة.
* ملح – فلفل – كمون.
* ربع كوب زيت.

الطريقة

- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات
- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة
- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها
- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا
ويقدم مع طبق من الارز الابيض


*******************************

الكبدة بالفلفل و الطماطم


المقادير

* نص كيلو كبدة .
* ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة .
* طماطماية كبيرة .
* معلقة زيت او سمن _ معلقة صغيرة خل .فصين ثوم.


الطريقة


* نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .
* نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا
* ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر
* اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.

*******************************

الكبدة بالردة

المقادير

* كيلو كبدة شرائح .
* رأس توم مفرومة ناعم جدا .
* ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة ك***ة ناعمة .
* 2 كوب ردة ناعمة + نص كوب دقيق – ( تخلطيهم مع بعض ).
* زيت للقلى.

الطريقة

- تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الك***ة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس
- طلعيها من الثلاجة و سخنى الزيت
- نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس من الناحيتين
- و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة يعنى ما تسيبيه على النار كثير


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf