البط

. . ليست هناك تعليقات:

طريقه عمل البط المحمر

بطه + بصله +  ملح وفلفل وبهارات + 1 جزر
تغسل البطة جيدا واذا كانت مليئه بالدهن فنضعها في حله ونشوحها حتي يصفي منها الدهن ونضع عليها الماء والبصله والجزره والملح والبهارات ونتركها حتي تستوي
واذا لم يكن بها دهون فنضعها في ماء مغلي به البصله والجزره والملح والبهارات ونتركها حتي تستوي وتقدم مسلوقه ا و تحمر في الفرن او في قليل من الزيت علي نار هادئه

بالهناء والشفاء


بطة في كيس حراري


نغسل البط كويس جدا
للحشوة هنحتاج
بصلتين كبار_طماطم_جزرة-قرن فلفل اخضر_صلصة طماطم
والتوابل
فلفل اسود_ملح_روز ماري _جنزبيل_قرفة_ورق لوري وكسبرة وحبهان مطحونين سوا_معلقتين خل
ونضربهم في الخلاط كويس جدا
وحشيت البطة من برة ومن جوة ومن تحت الجلد بتاعها وفتحت فيها كام فتحة بالسكينة علشان تتشرب التتبيلة دي
وشيلتها في التلاجة لتاني يوم
طلعتها دعكتها بمعلقة صلصة
ودخلتها الكيس وقفلت عليها وفي صنية وعلي الفرن
ونخرم الكيس اللي جواه البطه عشان يخرج الهوا منه
قعدت حوالي ساعتين ونص    
                                                                                     
بالهناء والشفاء


بط محشي فريك


                                                             المقادير
1 بطه الحجم المناسب ليكى
2 كوب فريك قمح
و بصلة كبيرة مبشوره وفلفل وكمون وبهرات اللى تحبيهه قرفه زنجبيل الخ عشان ريحة الزفاره القرفة والزنجبيل مهمين جدا
وكمان معلقة سمنة وشوية زيت
الطريقة
البطه نغسلها بالدقيق والملح وبعد كده تنقع فى الليمون والخل وتغسل كذا مرة وتصفى بعد كدا. نيجى بقه للفريك------ بصله وتوضع السمنه وتقطع القونصة والكبدة وتوضع مع البصل وتشوح وبعد كدا ننقع الفريك. لمدة نص ساعة ويصفى ويوضع على البصلة لمدة خمس دقائق على النار ونضيف التوابل وبع كدا نحشى البطة ولاتملىء. البطة عن اخرها ولكن نترك فيها شويه لان الفريك بيزيد فى الحجم ثم تخيط البطة ونكون مجهزين حله وفيها ميه بتغلى. وبصله وقرفه وملح وتوضع البطة بعد الغلى الى ان تستوى وبعد كده نحطها فى الفرن تتحمر



بالهناء والشفاء


البط بالبرتقال



مقادير:
صدور بط مقطع كل منها إلى نصفين أو عدد ١ بطة كاملة فيمكن تخضير هذه الوصفة بشكلين مختلفين  – علبة مربي لارنج قليلة السكر (مربى قشر البرتقال) – 2 فص ثوم مفروم – ثمرة برتقال مقطعة إلى شرائح – 2 ثمرة بصل مقطعة إلى شرائح-
طريقة:
قومي بإحماء الفرن اولا عند 220 درجة مئوية- قومي بإحضار صينية بحجم مناسب وافرشيها بالورق الحراري (الفويل)- قومي بفرد ربع كوب من المربي على الورق الحراري بالصينية- قومي بتحضير صدور البط المقطعة وقومي بعمل بعض الفتحات الصغيرة بها بالسكين وضعيها- فوق المربي بالصينية أو يمكنك أن تعدي وصفتك الخاصة بأن  تضعي البطة كاملة بدلاً من- تقطيعها إذا كنتي تحبين تقديمها كاملة على سفرتك- والآن قومي بوضع ملئ ملعقة من المربى فوق كل قطعة من صدور البطة- وبعد ذلك قومي بإضافة الثوم المفروم وشرائح البصل وشرائح البرتقال فوق صدور البط بالصينية أو فوق البطة الكالمة كما وصحنا لك- غطي الصينية ثم ضعيها بالفرن واتركيها به لمدة 15 دقيقة- وبعد مرور الـ 15 دقيقة قومي بإخراج الصينية من الفرن ثم قومي بوضع ملعقة من المربي فوق كل قطعة من صدور البط وادخليها الفرن مرة أخرى- وهنا اتركي الصينية بالفرن لمدة نصف ساعة أو حتى يتم طهي البط تماما-ثم قومي بإخراج صينية البط بالبرتقال من الفرن وهنا يكون طبق البط بالبرتقال قد أصبح جاهزا-وقومي بتقطيع كل قطعة إلى شرائح قدميها للطعام ساخنة مع بعض الخضراوات- قد يكون طبق التقديم بالشكل المقدم في الصورة التالية إذا استخدمتي وصفة الصدور وقد يكون- الطبق أيضا بالصورة الأخيرة إذا استخدمت.

بالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf