السمك البورى

. . ليست هناك تعليقات:

سمك بوري مشوي


المقادير:

ثوم مدقوق فى الهون-- طماطم مفرومه ناعم-- فلفل اخضر-- فلفل شطه.
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت—خل-- عصير ليمون ومبشور الليمون-رده.

الطريقـة:

يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل
والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا

بالهناء والشفاء


البوري السنجاري


 المقادير:

سمكة البورى جزرايا وفلفل اخضر واصفر واحمر وبصل بقدونس ولامون وملح وفلفل اسود وكمون وبهارات وشوية زيت.

الطريقة:

التحضير:تفتحى السمكة البورى ةتضغطى عليها لحد ماتفتحيها على الاخرالطبخ: وبعد كدة تبشرى جزرايا وفلفل اخضر واصفر واحمر وبصل حلقات وبقدونس ولامون وملح وفلفل اسود وكمون وبهارات وشوية زيت وطبعا متنسيش الورق الفيل علشان تحميها من اللسعان ودخليها الفرن.

بالهناء والشفاء

البوري الفسيخ


 المقادير:

فسيخ طازج وليس مثلج نصف كيلو ملح خشن
معلقة صغيره كركم معلق صغيره شطه - اختيارى
2 معلق زيت
علبه محكمه الغلق او اكياس نايلون حوالى 3 اكياس.

الطريقة:

الطريقه نضع الفسيخ فى الشمس لمده 3 ساعات - نعلقه من الديل فى دوباره او خيط بحيث. يتخلص من الماء. نحضر ماء دافىء وقطعه قماش نظيفه - نبلها فى الماء ونمسح بها سمك البورى. نخلط الملح والكركم والشطه ونحشى بها خياشيم السمك ونضع على السمك من الجهتين. ثم نضع السمك فى العلبه خلف خلاف ونضع عليهم الزيت ثم نغلقها جيدا وبعد اسبوع نغير وضع. العلبه من غير ما نفتحها علشان السمك كله ياخد ملحه. واذا كنا حنعمله فى الاكياس النايلون فنضع فى الكيس الاول ونغلقه جيدا ثم الكيس الثانى الثالث. كذلك ولا نفتح عليه الا بعد خمسه عشر يوما.

بالهناء والشفاء

البوري صياديه


 المقادير:

بصلة وسط--- ملح وفلفل--- طماطم--- كيلوغرام أرز

طريقة:

تحضير سمك صيادية على  الطريقة  البوسعيدية
تقسم السمكة قطعتين او ثلاثه حسب الحجم.
يفرم البصل ويحمر بالزيت حتى يصبح  بني اللون، يرفع من الزيت وييدق بالهاون. يوضع ماء للارز على النار حتى تغلى ويوضع 2 ملعقة من البصل المفروم وتضاف معها 1 طماطم سليمة يوضع بعد ذلك السمك ويوضع الملح والفلفل حسب الرغبه يضاف الارز الى الماء حتى ينضج. يقدم طبق الصيادية ساخنًا.

بالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf