سمك المكاريل

. . ليست هناك تعليقات:

سمك مكاريل مشوي


المقادير

 ردة—كمون—بصل—ثوم—فلفل حار—فلفل رومي—طماطم—ملح—فلفل اسود.
ليمون—خل –كزبرة ناشفة.

الطريقة

بنضرب الثوم مع الليمون والكمون والخل والملح والفلفل الاسود ونتبل بيه السمك من غير ما نفتحه ونغطيه كله بالردة جيدا مرتين ونرش عليه زيت ونشويه على الجريل لحد ما ياخد لون الشوى وندخله الفرن يكمل تسوية الى تمام النضج
بنضرب الثوم والبصل والكمون والكزبرة الناشفة والليمون والخل والملح والفلفل والطماطم والفلفل الحامى والفلفل الرومى ونرشهم على السمك اول ما نخرجه من الفرن.

بالهناء والشفاء

المكاريل المقلي


المقادير:

زيت--طماطم—فلفل—بصل--- بقدونس---توم--- ليمون
كمون
فلفل
شطه
ملح دقيق – شبت.

الطريقة:

بعد ماننضف السمك ونغسله كويس بالليمون ونسيبة يتصفى عشان مايبقاش عليه مايه خالصالطبخ: .نعمل الخلطة اللى هانحشية بيها اللى هيا ندق التوم والملح والكمون والفلفل والشبت ونقسم الخلطة دى نصين نص نحشى السمك والنص التانى تسيبية على جنب. ونحط عليها نص كوبايه ماية ونضيف عليها الباقى من الخلطة بتاعتنا ونقلب لغايه مانعمل عجينة سايحةغير متماسكة بالشكل عشان تنفع نغمس فيها السمك نحمر السمك بتاعنا باللون الدهبى ويجمل ويقدم مع ارزابيض او ملون حسب رغبتك مع بطاطس مقليه وسلاطة خضرا
.لاحظى انك تخدى باللك انك توطى عليه عشان ما يتحمرش من بره ويفضل عجينة من جوة ودى اهم حاجة.

بالهناء والشفاء

المكاريل الصياديه


المقادير:

زيت ،طماطم،بقدونس،فلفل،بصل،ثوم،ليمون،كمون،فلفل اسود،شطة،ملح.

الطريقة:

اول حاجه نجيب السمك ونظفه كويس قوي، ونفتحه من النص
ونحط عليه شويه ملح وكمون وليمونه، ونحضر صنيه نحط فيها
معلقتين زيت، علي النار لحد ما تسخن كويس قوي، ونحط السمك عليها ثواني بس ياخد لون ونقلبه بس ناخد بالنا ليتقطع وانت بتقلبيه، ونكمل
هنقطه الطماطم والبصل والفلفل والبقدونس ونحط عليههم التوم المفروم وليمون كتير وملح وفلفل وكمون وشطه ونحطهم علي السمك ونرشه بالزيت وندخله الفرن يتشوي
بالهناء والشفاء


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf