الخبز البلد

. . ليست هناك تعليقات:
الخبز البلدي

المقادير:
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3
ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )
الطريقة:
نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب-- ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق-- حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه-- نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريباحتى تخمر بهذا الشكل-- بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه-- ونتركها ونغطيها بقطعه قماشونتركها ترتاح-- وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقهاعلى شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك -- لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولاباليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..
نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.
طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى..

ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج
فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفقونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالىدقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايهمعا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيسبلاستيك لحفظه طريا
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف ) 




بصحة وعافية

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf