الدجاج

. . ليست هناك تعليقات:
مكموره الدجاج

المقادير
دجاجتين مقطعات أرباع—ملح-- فلفل اسود-- بهار حلو—عصفر-- زيت زيتون--
بصل مفروم خشن
-- سماق وهي اختياري
كوبين طحين قمح-- كوبين طحين ابيض—ملح-- رشه سكرللقرمشه
ماء للعجن
-- زيت زيتون-- ملعقه كبيرة حبه بركه—وسمسم تعجن وتكون طريه نوعا ما
ثم تقطع اربع قطع وتترك للراحه
.

الان الطريقه                  
اختاري الوعاء المناسب لعمل الطبق ويفضل له غطاء
يمكن وضع طبقه المونيوم بالكعب لكن هنا عملناها عادي
اولا نضع زيت
الان زيت ونصف قطع
الدجاج والبصل
ويرش بالفلفل الاسود والبهارات المحببه عندكم
عجين وطبقه دجاج وبصل وعجين تغلق
وترفع علي اما الفرن او علي صوبه الكاز ولكن بالفرن افضل
تحتاج مدة 3 ساعات علي الصوبه واخر ساعه
توضع بالفرن الغاز حتي تتحمر
يمكن وضعها بالفرن مباشرة وتحتاج ساعتين
او ممكن تغلق جيدا وتوضع في حفرة بها جمر
وتترك لحتي تنضج وهذه هي طريقه الطبخ قديما
وهي بجد رائحتها مميزة وطعمها ولا اروع. عند التقديم ترش بالسماق وتقدم وتقدم مع اللبن الرائب

بالهناء والشفاء

طريقه عمل الفراخ المحمرة


المقادير
فرخه + بصله + ملح وفلفل وبهارات وهيل  +ورق غار.
الطريقه
نغسل الفرخه جيدا ونضعها في اناء به ماء مغلي مضاف فيها الهيل والبصل وقليل من البهارات و ورق الغاروبعد  دقائق نضغ لها الملح وتترك حتي تستوي وعند الاستواء  نتركها في مصفاه لتبرد وتجف من المياه الموجوده فيها وتقطع وتحمر في صنيه في الفرن

وبالهناء والشفاء

صوابع الفراخ البانيه


المقادير:
صدور فراخ مقطعه صوابع  -التوابل
ودى التوابل اللى هتخلى طعم الفراخ واو
ملح وفلفل اسود وكارى وبصل بودر وشطه وشويه كمون و لمون وخل ضروري بس شويه صغيرين اوى
ونتبلها ونقلبها كويس ونسبها فى التلاجه حوالى ساعتين نبدا نحضر البقسماط والبيض
البيض نكسره في طبق مع قليل من الملح والتوابل
ونحضر شويه دقيق ونطلع الصوابع ونحطهم في الدقيق الاول ودا سر القرمشه وبعد كده البيض وبعد كده البقسماط
ونقليها في الزيت .

بالهناء والشفاء

فراخ مشويه


مقادير الصلصة:
3 بصل مفروم صغير
كوب من ورق الريحان
3 فصوص ثوم كبيرة
2 فلفلة حمراء مفرومة
ربع كوب زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة من الخل
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة فلفل أسود

الطريقة :
نخلط المقادير السابقة في الخلاط وبعد تجهيز الدجاجة وتقطيعها نضعها في كيس شفاف ونضع عليها الخلطة ونغلق الكيس ونحركها جيداً بحيث تكون الدجاجة مغطاة بالخلطة ونتركها لمدة 6 ساعات في الثلاجة مع الاستمرار في تقليب الكيس كل ساعتين .
وبعد الإنتهاء من مدة النقع تشوى الدجاجة على الفحم وتوضع في طبق التقديم
.

بالهناء والشفاء

كرات الفراخ الحاره

المقادير:
-فراخ مسلوقه او مشويه مقطعه قطع صغيره جدا (ويحبذ تكون صدور ) وطبعا مش هنشوى فراخ مخصوص او نسلقها علشان نعمل الاكله دى
الفكره من الاكله انها بتتعمل باى قطع فراخ باقيه عندك زى مابيقولوا كده بتعمليلها اعاده تصنيع باضحك ولو جربتيها وعجبتك ممكن تسلقى ليها صدور فراخ مخصوص احلى ابتسامة وطبعا هتبقى مسلوقه ومتبله ومنكهه كمان علشان بتفرق اووى فى الطعم
ملحوظه: لازم الفراخ تتقطع قطع صغيره بالسكينه علشان تحسى بطعم الفراخ لكن لو ضربتيها فى الكبه الاطعمه كلها هتتوه فى بعضها ومش هتبقى حاسه بطعمها وطبعا ليكم حريه الاختيار
-ملح وفلفل اسود وبصل بودر ورشه بسيطه توم بودر
بيض + كاتشب معلقه واحده + فلفل حار-بقسماط او فيجتار
(طبعا انا مكتبتش كميات للمقادير لان دى هتبقى تقديريه بالنسبالك ع حسب الكميه اللى هتعمليها.
الطريقة:
اول حاجه هنجيب طبق ونضرب فيه البيض مع التوابل وبعدين هنضيف عليه البقسماط شويه بشويه لغايه مايبقى سمك الخليط متوسط يعنى لاهو تقيل ولا خفيف. وبعد مانوصل للقوام اللى احنا عايزينه نبتدى ننزل بباقى المكونات (الفراخ المقطعه-الفلفل. الحار-الكاتشب) ونخلطهم كويس مع بعض. شكليها بقا زى ماتحبى ممكن صوابع او كرات زى ماانا هعملها او ممكن تعمليها زى البرجر. دواير وبعدين تقليها فى زيت غزير.
بالهناء والشفاء
صدور الدجاج بصوص الليمون والزبدة


المكونات:
صدور دجاج حسب عدد الاشخاص—4حبات الليمون(عصير=برش)—زبدة حسب عدد صدور الدجاج—معلقة كبيرة دقيق—معلقة نشا—بقسامط—1بيضة مخفوقة مع ملح وفلفل اسود.
طريقة:
في البداية عليك سلق صدورة الدجاج مع البصل
والملح وهال مطحون وبرش و عصير الليمون و بعد أن تنضج صفي الدجاج
من المرقة و ضعيهما جانبا. في نفس الطنجرة ضعي نصف اصبع الزبدة وقلبيه مع ملعقة طحين. و ملعقة النشا أو يمكنك وضح أحدهما الطحين أو النشا فذلك يختلف حسب رغبتك-- في سماكة الصوص. و نستمر في التحريك حتى تذوب. الزبدة ثم أضيفي مرقة-- الدجاج تدريجيا مع التحريك المستمر ثم نضيف العصفر و نتركها على نار-- هادئة حتى يتماسك الصوص و يصبح متوسط السماكة.-- خلال عملية تحضير الصوص نقوم بتغطية صدور الدجاج أولا بالبيض--المخفوق مع الملح والفلفل و ثانيا بالبقسماط ( القرشلة ) ثم نقليها إلى-- أن -- تصبح ذهبية اللون و يفضل وضعها على ورق المطبخ كي تتخلصي من الزيت -- الزائد في قطع الدجاج--. بعد ذلك ضعي قطع الدجاج المقلية-- في الصوص و قلبيها بهدوء على الوجهين-- على نار هادئة ثم ضعيها في طبق التقديم و كما ذكرنا سابقا يمكنك تقيمها مع
الباستا أو الأرز الأبيض أو الخبز المثوم و المحمص أو مع البطاطا المهروسة.
بالهناء والشفاء

قالب مسقعة الدجاج بالبشاميل


طبعا كلنا عارفين أكلة المسقعة اللى كلنا بنحبها , هنقدمها النهاردة مع بعض لكن بطريقة مختلفة ومميزة , هنعمل الـ مسقعة بالدجاج والبشاميل , طعم مميز جدا خليكى معانا وتعالى شوفى الوصفة. .
المقادير:
- باذنجان، مُقشر ومُقطع شرائح طوليةرفيعة - 4ملعقة كبيرة زيت زيتون
بطاطس، شرائح—فلفل اخضر مقطع شرائح—كيلو دجاج مفروم—بصل صغيرة مقطعة صغيرة جدا—ملح وفلفل—شطة حارة—عود قرفة كوم طمطاطم مفروم—كوبزيبيب.
للبشاميل
 3ملعقة كبيرة زبدة
—3معلقة دقيق—2كوب حليب—نصف كوب جبنة شيدر.

 ل
طريقة التحضير:
يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
تُرش شرائح الباذنجان بالملح وتُترك لمدة ساعة ثم تُشطف من الملح ويُضغط عليها قليلاً للتخلص من الماء الزائد.
تُدهن شرائح الباذنجان والفلفل والبطاطس بالزيت وتُرص في صاج فرن، توضع في الفرن لمدة 10 دقائق أو حتى تمام النضج.
يُوضع الفلفل فور خروجه من الفرن في وعاء عميق، يُغطى بورق بلاستيك لمدة 10 دقائق حتى يبرُد قليلاً ثم يُنزع القشر ويوضع الفلفل جانباً.
يوضع الباذنجان والبطاطس جانباً.
يُسخن 2 ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة ويُضاف البصل مع التقليب لمدة 5 دقائق حتى يُصبح لونه ذهبياً.
يُضاف الدجاج ويُتبل بالملح والفلفل.
تُضاف الشطة، البهار وعود القرفة مع التقليب حتى تتجانس المكونات.
تُضاف قطع الطماطم والعصير مع التقليب، يُغطى الخليط ويُترك على نار هادئة لمدة 10 دقائق حتى يتبخر جزء من السائل، يُنزع عود القرفة ويُضاف الزرشك مع التقليب، ثم يُرفع خليط الدجاج جانباً.
البشاميل:
تُسخن الزبدة في مقلاة على نار متوسطة ويُضاف الدقيق مع التقليب لمدة دقيقتين، ثم يُضاف الحليب والزبادي مع التقليب المستمر( حتى لا تتكون كتل) ويغلظ قوام الصلصة.
يُضاف الجبن إلى صلصة البشاميل مع التقليب حتى تتجانس المكونات.
يُدهن قالب فرن بالكمية الكتبقية من الزيت، يُرص الفلفل ثم مقدار من خليط الدجاج ثم شرائح الباذنجان والبطاطس بالتبادل حتى الانتهاء من الكمية.
يُغطى القالب بصلصة البشاميل ويُوضع في الفرن لمدة 45 أو حتى تمام النضج.
بالهناء والشفاء

رول الفراخ المحشي



المقادير:
4 قطعة كبيرة فيليه دجاج--1/2 ملعقة صغيرة ملح--1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسود-2 ملعقة صغيرة بهارات الدجاج.
الحشو
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون--2 فص ثوم مهروس--1 حبة كبيرة بطاطس مكعبات--3/4 كوب بازيلاء--1 ملعقة صغيرة زنجبيل مفروم--1/2 ملعقة صغيرة ملح--1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسود--1/2 ملعقة صغيرة بهارات الدجاج--1/2 كوب دقيق--2 كوب مرق--2 ملعقة كبيرة زبدة--1/4 كوب عصير ليمون-- للتزين بقدونس مفروم.
الطريقة:
. أحضري قطعتين من ورق الزبدة. وزعي قليلا من الزيت البخاخ على قطعة من ورق الزبدة. ضعي قطعتين من فيليه الدجاج. وزعي قليل من الزيت على القطعة الثانية وضعي على الفيليه. باستعمال مطرقة اللحم إطرقي قطع الدجاج عدة مرات لتصبح رقيقة. كرري الخطوة مع بقية القطع. أنثري الفلفل، الملح وبهار الدجاج على قطع الدجاج. 3. في مقلاة واسعة ضعي الزيت والثوم. ضعى المقلاة على نار متوسطة. باستعمال ملعقة خشبية قلبي الثوم إلى أن يصبح لونه ذهبي فاتح. أضيفي الزنجبيل وقلبي إلى أن تتصاعد رائحته. أضيفي البطاطس، البازيلا، الملح، الفلفل وبهار الدجاج. قلبي الخضروات لعدة دقائق إلى أن تلين. دعي الخضروات لتبرد قليلا. 4. ضعي ربع كمية الخضروات على الجهة الأقصر لقطعة الفيليه. لفي الفيليه على الخضروات لتصلي إلى نهايتها. ثبتي رول الدجاج بعود خشبي صغير. كرري الخطوة مع بقية قطع الدجاج.
5. في طبق واسع ضعي الدقيق. دحرجي رول الدجاج في الدقيق لتتغطى تماما.
6. في مقلاة واسعة ضعي الزبدة. ضعى المقلاة على نار متوسطة لتذوب الزبدة وتبدأ بالغليان. أضيفي رول الدجاج. دعي رول الدجاج لمدة دقيقة أو دقيقتين ثم إقلبي على الجهة الثانية. قلبي رول الدجاج بخفة إلى أن يصبح لونه ذهبي فاتح. باستعمال ملقط الطعام أخرجي رول الدجاج من المقلاة. ضعي في طبق جانبي. 7. إلى نفس المقلاة أضيفي المرق وعصير الليمون. باستعمال ملعقة خشبية قلبي المرق مع محاولة كشط الدقيق الملتصق في قاع المقلاة. أستمري في تقليب المواد إلى أن تغلي وتتكون صلصة سميكة. أعيدي رول الدجاج. غطي المقلاة ودعي رول الدجاج يطهي لمدة ٣٠ دقيقة.
8. في طبق تقديم عالي الحافة ضعي رول الدجاج المحشي. وزعي الصلصة على الرول وانثري البقدونس. قدمي رول الدجاج المحشي ساخنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf