الحمام

. . ليست هناك تعليقات:

طريقه عمل الحمام المحشي بالفريك

المقادير:
3ك فريك+3حمام  + بصله متوسطه + معلقه سمنه + ملح وفلفل اسود + كبد وقوانص الحمام.
الطريقة:
ثم نحضر خلطه الحشو:
يحمر الفريك قبل الحشو ثم يترك ليبرد ثم نغسل الحمام جيدا ويترك نصف ساعه حتي يصفي الماء منه مع البصل المفروم مع الملح والفلفل والاسود والسمن مع الكبد والقوانص المقطعه قطع صغيره مع اضافه الفريك ثم يكتف الحمام ويسلق في ماء مغلي مضاف له بصله وقليل من الملح حتي يستوي
 وبالهناء والشفاء

طريقه عمل الحمام المحشي بالأرز



المقادير:
حمام + ارز + معلقتين فلفل اسود + ملح + بصله للشوربه + سمنه + زيت.
الطريقة:
نخضر الارز ونغسلة جيدا ونضع حلية فيها سمن علي النار ونضع نصف كمية الارز ونحمرة لحد ما ياخد اللون الاصفر ثم نضع باقي الكمية ومعة الكبد والقوانص والملح والفلفل الاسود ونضع القليل من الماء علية حتي يصبح نصف نضج ونكون في الوقت ده نضفنا الحمام جيدا وقبل الحشو نفرك الحمام من الداخل بملح وفلفل ثم نحشي الحمام ونسلقة ونحمرة .وفي بعض الناس بتحشي الحمام بالارز بتاع المحشي العادي.


بالهناء والشفاء


الحمام الكداب



المقادير:
٤ اوراك دجاج
والحشو زي ما نحب بسطرمة او لحمة مفرومة او ارز
كوب ارز، بصلة، كبد وقوانص
ملح وفلفل اسود وبهارات وحبهان ولوري.
الطريقة:
هنخلي الوراك من العظم بس هنسيب اخر حتة ونحاول نحافظ على الجلد
اتبل الوراك بملح وفلفل وابتدى
اشوح البصل فى سمنة وانزل الكبد والقوانص واشوح كويس جدا
واضيف ملح وفلفل واضيف الارز ونص كوب ميه وبعدين اما يتشرب
احشي الوراك واقفلها اما بخلة او الف حواليها خيط او اخيطها والفها فى فويل كويس جدا واسويها في ميه بتغلي وحبهان ولوري
اسييها حوالى ٢٥ دقيقة وبعدين اطلعها افكها واحمرها .


بالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf