السمان

. . ليست هناك تعليقات:
طريقه عمل السمان

سمان + بصله + ملح وفلفل وبهارات
يسلق السمان في ماء مغلي مضاف له الملح والبهارات والبصل ويترك حتي الاستواء ويحمر في الفرن ويرش علي وجه البهارات وقليل من الملح.
او يعمل مثل طريقة الحمام اما محشي ارز او فريك.
بالهناء والشفاء



سمان مقلي مشوي بقطع البطاطس

المقادير
+ 2بصله كبيره + 2ليمونه كبيره + ملح وفلفل4 سمانات
شطه حمراء (يمكن الاستغناء عنها)
نصف ملعقه صغيره بهارات لحمه 4 ملاعق زيت للتحمير 4 حبات بطاطس
 الطريقه
هتجيبي السمانه وتفتحيها من عند الصدر بالطول ثم اقلبيها وتأكدي ان مفيش عضمه بارزه بالضغط عليها وطبعاً تغسليها كويس وياريت تنقعيها في شوية ميه وملح يطلع اي دم فيها
هنعمل عصير بصل علشان ننقع السمان فيه
حطي في الكبه البصل مع شوية ملح(الملح بيساعد يطلع مية البصل) مع عصير الليمونتين بس صفيهم من البذر- اضربيه في الخلاط او الكبه كويس اوي اوي اوي مع اضافة ربع كوب ماء
هاتي قطعة شاش كبيرة ونضيفة ... انا معنديش شاش فجبت طرحة بيضاء عندي وقصيت منها قطعه-- حطي القماشة او الشاشة فوق مطبقيه بحيث تغطيها ونزلي عليها البصل المفروم .. طبقيها زي المنديل وافضلي اعصري فيها لحد ما تنزل كل ميتها-- رصي السمان في مطبقية غويطه ومستطيله علشان تاخد السمنات الاربعه ... وحطي فوقهم عصير البصل اللي عملناه وعليها التوابل وادعكيه كويس
اتركيه ساعه او اتنين في التتبيله-- هاتي الطاسه وحطيها على النار تسخن اوي وحطي فيها 4 معالق الزيت متكتريش زيت حسب الطاسه عندك يادوب تغطي الطاسه
انا كنت بقليهم اتنين بتنين ....
اول ما الزيت يحمي انفضي السمانه من الميه وحطيها على ناحية الجلد لحد ما تتحمر واقلبيها على ناحية اللحم بس خلي بالك متنحرقش-- نيجي للبطاطس ... قطعي البطاطس مكعبات وحطيها في صينية صغيره وصبي فوقها العصير بتاع البصل والليمون والتوابل اللي كان على السمان وحطيها على نار هادئه جدا لمدة ربع ساعه
رصي السمان على البطاطس في الصينية ودخليها الفرن نصف ساعه مش اكتر.


بالهناء والشفاء



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

الأرشيف

فريق العمل

ماهو تقييمك للمدونة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة لـالمطبخ المصرى
Design By Samy Elswaf